Biografie

Draaien_20140407_06_zwDraaien_20140407_05_zwDraaien_20140407_04_zw

Caroline Martens is geboren te Gent op 27 juni 1961 als eerste van vijf kinderen.

Als jong meisje was er de drang naar creativiteit. Gestimuleerd door een kunstminnende moeder ging zij aan de slag met tekenen en schilderen.

Na de geboorte van haar tweede kind zette zij de stap naar het Sint-Lucasinstituut voor verdere vorming. Door de komst van een derde telg en de bouwplannen in het landelijke Laarne bleef er voor het schilderen geen tijd meer over.

De persoonlijke zoektocht naar verdieping na het overlijden van haar man brachten haar terug op de weg van het creatieve. Aangemoedigd en geïnspireerd door Pierre Golinvaux, gaat zij aan het tekenen naar levend model.

Later ontmoet zij Diana Filiaert. Een ontmoeting die, door de zowel emotionele als creatieve raakvlakken, de basis wordt van een mooie vriendschap. Diana introduceert haar in de wereld van het snelschetsen naar model. Samen ontdekken zij op haar atelier de klei, eerst als alternatief om het menselijk naakt te kunnen vatten, later voor draaiwerk en andere vormen.

De natuur, de mens en zijn kwetsbaarheid zijn de inspiratiebronnen voor het werk van Caroline. Het vrouwelijke, het impulsieve zijn daar de uitingen van…..